Warning: Undefined array key "options" in /customers/2/d/a/somtek.dk/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/theme-builder/widgets/site-logo.php on line 192 Case - Billund Aquaculture - Somtek

Design og udvikling af landbaseret
fiskeopdrætsanlæg

Billund Aquaculture er markedsledende indenfor design og udvikling af landbaseret RAS-anlæg til fiskeopdræt. Billund Aquacultures RAS-anlæg er blandt verdens mest bæredygtige anlæg, hvor op mod 99,9 procent af vandet genbruges. Over de sidste 30 år har de designet og bygget 138 anlæg rundt omkring i hele verden med endnu flere projekter undervejs.

Grundet stor vækst i projekter, opstod et hul i tegnekapaciteten i udviklingsafdelingen, og i den forbindelse entrerede vi med Billund Aquaculture for at lukke det hul. I første omgang skulle vi assistere produktudviklingen med design og konstruktion af forskellige plastkonstruktioner og gangbrosystemer på et af deres projekter. Planen var et samarbejde i to måneder, men vi endte med at arbejde for Billund Aquaculture i 14 måneder. 

I takt med vores indsigt og større involvering i afdelingen og projekterne voksede, gjorde det os i stand til at byde ind med designforslag af tekniske standardløsninger, der kunne integreres i flere projekter, samt kostoptimering, der blev implementeret på projekterne og i virksomheden.

Klient:                      Billund Aquaculture A/S
Periode:                  14 måneder 2020-2021
Services                 CAD-Lead
                                 Produktudvikling
                                 Teknisk tegning 

Klient:
Billund Aquaculture A/S
Periode:
14 måneder 2020-2021
Services:
CAD-Lead
Produktudvikling
Teknisk tegning 

CAD lead

Et stykke inde i konsulentperioden blev vi CAD Lead på produktsiden på flere af de projekter, vi samarbejdede på. Vi fik ansvaret for fordeling af opgaver, kvaliteten, agere sparringspartner på tekniske løsninger og sørge for, at deadlines blev overholdt.

Kost optimering

På projekter med fastlagte budgetter er det vigtigt hele tiden at have fokus på kostoptimeringer i konstruktionsfasen for at undgå, at det løber løbsk. Vi var en aktiv del af optimeringen af CAD-processer, standard produkter og montage i produktionen samt on-site ved installering.

On-site & remote

Med kunder og afdelinger på tværs af kloden, der arbejder sammen for at få projekterne i mål, var det oplagt at flekse mellem at arbejde ude hos kunden, når der var behov for fysisk tilstedeværelse i forbindelse med møder, produktionsstatus og -gennemgang, og så remote resten af tiden for bedst udnyttelse af tiden. 

Billund Aquaculture om samarbejdet.

Somtek har bidragaet med formidable løsninger til udvikling og forbedring af mange af vores tekniske løsninger, samt sikret bedre standardisering i samarbejde med vores produktion. Somtek har til enhver tid overholdt alle deadlines, været løsningsorienteret og bidraget positivt til stor fordel for virksomheden. Vi kan varmt anbefale Somtek.

Rebekka Falck Smedegaard
Teamleder CAD & produktudvikling, Billund Aquaculture

LAD OS SKABE NOGET SAMMEN

Har du et udviklingsprojekt i tankerne? Så vil jeg hjertens gerne tage en snak med dig om, hvordan vi hos Somtek kan hjælpe med at realisere projektet. 

Vi er ret sikre på, at vi kan udfordre dine ideer og tanker og være en nyttig sparringspartner og hjælpe med at udforme en god proces, hvor vi udvikler og designer løsninger, der tager jer til nye højder.

Mathias Sommer Brun 

Mekanisk design konsulent & ejer

Mobil:      +45 25 75 09 99
Email:      [email protected]