Warning: Undefined array key "options" in /customers/2/d/a/somtek.dk/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/theme-builder/widgets/site-logo.php on line 192 Case - Makeen Energy - Somtek

Design koordinering af stort grønt pioner projekt

Design koordinering af stort grønt pioner projekt

Klient:
Periode:
Design koordinator:
Mekanisk designer:
Industri:

Makeen Energy
2022 – i gang
Mathias Sommer
Nikolaj Frandsen
Energi

Makeen Energy er i gang med opførelsen af deres første full-scale pyrolyseanlæg på havnen i Randers, der, når det kommer i drift, dagligt vil udvinde 50 tons pyrolyse olie fra affaldsplast. Plasten består af alt fra kødbakker til byggeaffald. Makeen er den eneste der har knækket koden til at kunne håndtere beskidt plastaffald i alle sine processer, hvilket gør deres metode til den grønneste indenfor pyrolyseindustrien, i det deres metode eliminere alle vaske processerne, der er vand- og energitunge.

Vi har hjulpet Makeen Energy med at koordinere designet igennem udførselsfasen af projektet. Vi har været i tæt dialog og samarbejde med alle involverede partnere i projektet – interne som eksterne. Vores vigtigste opgave har været, at sørge for at alle designpakker har adgang til den nyeste viden og udformning, hvilket vi har kommunikeret ud gennem en master 3D model. Med flere daglige design opdateringer har vi haft stort fokus på kollisionskontrol, for at fange eventuelle designfejl, inden de når produktionen eller senere on-site til installering.

Klient:                               Makeen Energy A/S
Periode:                           2022 – Igangværnde
Design koordinator:    Mathias Sommer 
Mekanisk designer:     Nikolaj Frandsen 
Industri:                          Energi

Kompleks CAD data management

CAD data management i et stort projekt som dette, har krævet en strategisk tilgang til projektet. Dette er nødvendigt, da der tegnes i 4 til 5 programmer blandt designpakkerne, samtidig med at eksterne modeller skal inkorporeres og holdes opdateret.

Teknisk krævende indsigt

Involveringen i alle designpakkerne og sammenspillet mellem de tekniske processer i anlægget, skabte et behov for at få den tekniske indsigt, der er nødvendigt for at kunne koordinere mellem design pakkerne.  

Bindeled mellem ingeniør og installatør

Vi har lagt stor energi i at formidle dialogerne mellem udviklingsingeniørerne og installatørerne on-site, for at opnå den transparens, der er så vigtig, når et projekt designes og udvikles imens opførelsen finder sted.

Ny spiller i en ny industri

Den globale mængde af plastik affald er kraftigt stigende, og behovet for at finde de rigtige miljømæssige løsninger for bortskaffelse og genbrug heraf, er vigtigere end nogensinde før. Makeen Energy, der er verdensførende indenfor håndtering af LPG gas, og som har bygget fyldningsanlæg til påfyldning af gasflasker rundt i hele verden, har meldt sig på banen med en banebrydende teknologi i den nye pyrolyse industri, der er i fuld udvikling disse år.

"Hurtige til at skabe den tekniske forståelse i nye problemstillinger"

Somtek har stået for designkoordineringen i den udførende fase af vores første full scale pyrolyse anlæg. De har været hurtige til at skabe den tekniske forståelse i nye problemstillinger, og levere smarte løsninger lige efter. Somtek har fra start haft øjnene på bolden, og er gået til projektet med en proaktiv tankegang. Med deres involvering i alle områder af anlægget, har de oparbejdet tætte samarbejder på tværs af projektgrupper. Deres stærke viden og erfaring i arbejdet med 3D CAD på større tekniske anlæg, har været til stor værdi for projektet.


Head of project engineering, MAKEEN Energy A/S – Jens Christian Neimann-Platz